Kuřecí nugetky na majoránce

65
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg kuřecích prsou
30 g čerstvé majoránky
olej
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nugetky, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme na jemno nasekané lístky ze stonků čerstvé majoránky a vetřeme do nakrájeného kuřecího masa. Takto naložené ochucené maso dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.

  2. Rozpálíme si s trochou oleje steakovou pánev a maso na něm opečeme rychle zprudka do zlatavé barvy, aby nebylo vysušené.

  3. Jakmile je maso hotové tak ho dáme bokem a udržujeme teplé. Do výpeku na pánev dáme kostičku másla a vytvoříme lehkým promícháním trochu chutné šťávy. Pro milovníky hub (žampionů) doporučuji společně s masem opéct i pár plátků čerstvých hub a podávat společně s masem. Podáváme s vařeným bramborem a pikantní tatarkou.

Poznámka od kuchařky

Je to z minima surovin a opravdu „NATUR“ jídlo, které po svátcích pohladilo rozleptané žaludeční stěny.