Kuřecí nudlová kari polévka

81
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 l silného kuřecího vývaru
1 kuřecí prsa
3 lžíce červené kari pasty
2 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
3-4 lžíce rybí omáčky (místo soli)
1 lžíce rýžového octu
1 lžička třtinového cukru
4 porce tenkých rýžových nudlí
K ozdobení:
1 červená cibule
zelená nať cibulky
čerstvý koriandr
1 limetka
1 chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřáté Wok pánvi na oleji necháme rozvonět nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme kari pastu, promícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Necháme za občasného promíchání restovat a podlijeme vývarem.

  2. Podle potřeby přidáme vodu a při mírném varu vaříme 10 minut, přidáme ocet, cukr, rybí omáčku a 200 ml kokosového mléka (polovinu plechovky) a ještě krátce povaříme.
    Po dobu vaření polévky si připravíme nudle, které dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme přikryté cca
    3 minuty stát.

  3. Do misek dáme nejprve scezené nudle, zalijeme horkou polévkou zakápneme limetkovou šťávou a přidáme tenká půlkolečka cibule, natrhaný koriandr a nasekanou cibulovou nať. Zvlášť na talířku ještě podáváme chilli papričku a měsíčky limetky k dochucení.

Poznámka od kuchařky

Poznámka : dělám dlouho 6-9 hodin tažené vývary s přidáním cibule, viet. kardamonu, viet. skořice, badyánu (typická asijská chuť). Zredukované dám do mrazáku a podle potřeby pak ředím vodou.

Recept mám od majitele asijské prodejny.