
Suroviny
4 porce
- 1 l silného kuřecího vývaru
- 1 kuřecí prsa
- 3 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 3-4 lžíce rybí omáčky (místo soli)
- 1 lžíce rýžového octu
- 1 lžička třtinového cukru
- 4 porce tenkých rýžových nudlí
- K ozdobení:
- 1 červená cibule
- zelená nať cibulky
- čerstvý koriandr
- 1 limetka
- 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu
-
V rozehřáté Wok pánvi na oleji necháme rozvonět nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme kari pastu, promícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Necháme za občasného promíchání restovat a podlijeme vývarem.
-
Podle potřeby přidáme vodu a při mírném varu vaříme 10 minut, přidáme ocet, cukr, rybí omáčku a 200 ml kokosového mléka (polovinu plechovky) a ještě krátce povaříme.
Po dobu vaření polévky si připravíme nudle, které dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme přikryté cca
3 minuty stát. -
Do misek dáme nejprve scezené nudle, zalijeme horkou polévkou zakápneme limetkovou šťávou a přidáme tenká půlkolečka cibule, natrhaný koriandr a nasekanou cibulovou nať. Zvlášť na talířku ještě podáváme chilli papričku a měsíčky limetky k dochucení.
Poznámka od kuchařky
Poznámka : dělám dlouho 6-9 hodin tažené vývary s přidáním cibule, viet. kardamonu, viet. skořice, badyánu (typická asijská chuť). Zredukované dám do mrazáku a podle potřeby pak ředím vodou.
Recept mám od majitele asijské prodejny.









