Kuřecí nudličky v tempuře

53
- reklama -

Suroviny
2 porce

2x kuřecí prsa
sůl
2 lžíce kukuřičné mouky
1,5 lžíce hladké mouky
voda – LEDOVÁ
Dále dle chuti:
mletá paprika
chilli sušené
pepř mletý
kari
tandoora koření
kurkuma
česnek sušený

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl) promícháme (nešlehat) na těstíčko řídké asi jako na palačinky.
    Osolené nudličky masa pak do kořeněné tempury namáčíme a jednu po druhé dáváme smažit do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje dokřupava. Po osmažení podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do tempury nedáváme vejce, aby byly nudličky po osmažení co nejkřupavější. Nešleháme ze stejného důvodu, do těstíčka tedy zbytečně nevháníme vzduch.