- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2x kuřecí prsa
- sůl
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 1,5 lžíce hladké mouky
- voda – LEDOVÁ
- Dále dle chuti:
- mletá paprika
- chilli sušené
- pepř mletý
- kari
- tandoora koření
- kurkuma
- česnek sušený
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl) promícháme (nešlehat) na těstíčko řídké asi jako na palačinky.
Osolené nudličky masa pak do kořeněné tempury namáčíme a jednu po druhé dáváme smažit do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje dokřupava. Po osmažení podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem. -
Do tempury nedáváme vejce, aby byly nudličky po osmažení co nejkřupavější. Nešleháme ze stejného důvodu, do těstíčka tedy zbytečně nevháníme vzduch.
Kuchař: recepty73