Kuřecí nudličky s provensálským kořením, rajčaty a kuskusem

69
- reklama -

Suroviny
1 porce

130 g kuřecích prsou
sůl
provensálské koření – bylinky
40 g drcených pasírovaných rajčat nebo trochu méně protlaku, možno použít i čerstvé
1/2 malé lžičky oleje – 3 g
špetka přírodního sladidla ze Stévie- není nutné, ale já mám ráda sladkokyselou chuť
50 g celozrnného kuskusu
zhruba 100 ml kuřecího netučného vývaru – dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme ne hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji ze všech stran. Přidáme rajčata nebo trochu protlaku, zalijeme malým množstvím vody a dusíme za občasného promíchání do měkka. Malinko jsem si směs dosladila přírodním sladidlem.

  2. Kuskus si zalijeme polovinou skoro vařícího ochuceného vývaru, přiklopíme pokličkou a po vstřebání tekutiny opět zalijeme. Pak zamícháme a podáváme. Kuskus musí zůstat sypký.

Poznámka od kuchařky

Celé jídlo i s přílohou má 1407 kJ.