
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 130 g kuřecích prsou
- sůl
- provensálské koření – bylinky
- 40 g drcených pasírovaných rajčat nebo trochu méně protlaku, možno použít i čerstvé
- 1/2 malé lžičky oleje – 3 g
- špetka přírodního sladidla ze Stévie- není nutné, ale já mám ráda sladkokyselou chuť
- 50 g celozrnného kuskusu
- zhruba 100 ml kuřecího netučného vývaru – dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme ne hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji ze všech stran. Přidáme rajčata nebo trochu protlaku, zalijeme malým množstvím vody a dusíme za občasného promíchání do měkka. Malinko jsem si směs dosladila přírodním sladidlem.
-
Kuskus si zalijeme polovinou skoro vařícího ochuceného vývaru, přiklopíme pokličkou a po vstřebání tekutiny opět zalijeme. Pak zamícháme a podáváme. Kuskus musí zůstat sypký.
Poznámka od kuchařky
Celé jídlo i s přílohou má 1407 kJ.
Kuchařka: Merylas