
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 400 g kuřecích prsních řízků
- 1 pórek
- 200 ml smetany
- 100 g nivy
- kari koření
- grilovací koření s česnekem
- špetka soli
- 50 g eidamu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Posypeme špetkou koření a osmažíme na pánvi. Poté přikryjeme a maso zhruba 15 minut dusíme do měkka. Mezi tím nakrájíme pórek na kolečka, přidáme jej k masu po 10 minutách.
-
Maso s pórkem zalijeme smetanou a přidáme rozdrobenou nivu. Necháme 15 minut povařit a dochutíme solí. Solíme podle chuti, niva je sama o sobě dost slaná. Nakonec přidáme nastrouhaný eidam. Slouží k zahuštění.
-
Jako přílohu volím rýži. Maso se dá ale podávat s čímkoli. Výborné je také s hranolky nebo s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Rychlý oběd, který přijde k chuti všem co mají rádi nivu a pór.
Kuchařka: Anet1000