- reklama -
Suroviny
1 porce
- 50 g kuřecích prsou
- 50 g mrkve
- zhruba 1/2 lžíce másla (rozpuštěného nebo jiného tuku – olej, Rama apod.)
- sůl
- zhruba 1/3 lžičky hladké mouky (upravíme podle toho, kolik chceme šťávy)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a prudčeji orestujeme na tuku, aby se nám maso zatáhlo. Tuk ale zbytečně moc nepřepalujeme.
-
Maso shrneme ke kraji, do tuku přidáme mouku, chvilku osmahneme a zalijeme vodou, pokud máme, tak raději drůbežím vývarem.
-
Za stálého míchání necháme zavařit, přidáme nakrájenou mrkev a zvolna dusíme, až je vše měkké. Podle potřeby velmi mírně dosolíme. Mrkev můžeme i nastrouhat. Taktéž můžeme místo části vody přidat nakonec trochu mléka nebo sladké smetany.
-
Pro větší děti zvýšíme třeba gramáž masa i mrkve, záleží, jací jsou jedlíci.
Poznámka od kuchařky
Do podobných přidávám jeden recept, který se trochu odlišuje.
Kuchařka: Merylas