
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 sklenice (650g) zeleninového leča
- 4 stroužky českého česneku
- 1 PL hladké mouky
- 100 ml vody
- 1 kostka hovězího bujónu
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky.
-
Podle typu vašeho hrnce buď hrnec nahřejeme na sporáku a orestujeme cibuli a maso. Pokud váš hrnec není uzpůsoben na vaření na sporáku, můžete buď cibuli a maso orestovat na pánvi, nebo dát do hrnce bez restování. Přidáme lečo a okořeníme drceným kmínem. Ve vlažné vodě rozmícháme bujón a mouku. Přilijeme k masu a promícháme.
-
Vaříme na stupni I. asi 5 hodin, na stupni II. asi 4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Já jsem udělal jako přílohu smažené brambory, ale doporučuji spíše rýži.
Kuchař: Dooga









