Kuřecí nudličky s kedlubnami

73
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g kuřecích prsou
180 g kedlubna
sůl
čerstvě mletý pepř
25 g cibule
1 lžička oleje
10 g hladké mouky
1,5 lžičky octa
přírodní sladidlo ze stévie nebo jiné nízkoenergetické sladidlo nebo trošku cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Kedluben oloupeme a nakrájíme na menší hranolky, kostičky nebo hrubě nastrouháme.

  3. Maso prudčeji osmahneme na lžičce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, ještě chvilku orestujeme, přidáme nakrájený kedluben, zalijeme zhruba 150 ml vody a 5 minut necháme dusit.

  4. Pak si v asi 50 ml vody rozšleháme mouku a za stálého míchání směs zahustíme.

  5. Pokud je málo vody, tak případně přidáme.

  6. Směs dále mírně dusíme za občasného promíchání zhruba 15 minut. V průběhu dušení už dochucujeme octem, solí, pepřem a sladidlem nebo cukrem. Tekutinu si hlídáme, pokud je třeba, tak vždy trochu přidáme. Podáváme s bramborami.

Poznámka od kuchařky

Na fotce jsou vidět černé tečky, tak to je hrubě drcený pepř, kterého jsem dala trošku víc 🙂

Jedna porce i s přílohou má zhruba 1100 – 1130 kJ.