- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecích prsních řízků
- 4 velké žampióny
- 1 lžíce houbového koření
- 150 g nivy
- 1 lžíce sójové omáčky
- hladká mouka
- olej
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a promícháme s houbovým kořením (použila jsem zn. Avocado) a sójovou omáčkou.
-
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme dohněda. Přidáme silnější plátky žampiónů a lžíci másla, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a chvilku dusíme, dokud nejsou žampióny hotové na „skus“. Přebytečnou tekutinu prudce odpaříme, zasypeme 1-2 lžícemi hladké mouky, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Za častého míchání vytvoříme dostatečné množství šťávy. kterou dochutíme solí, případně sójovou omáčkou nebo pepřem.
-
Pánev odstavíme z plotýnky a k obsahu přidáme na špalíčky nakrájenou nivu. Přikryjeme pokličkou a necháme sýr prohřát a trochu povolit.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Kuchařka: Eliza