Kuřecí nudličky s jemnou houbovou chutí a nivou

34
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g kuřecích prsních řízků
4 velké žampióny
1 lžíce houbového koření
150 g nivy
1 lžíce sójové omáčky
hladká mouka
olej
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a promícháme s houbovým kořením (použila jsem zn. Avocado) a sójovou omáčkou.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme dohněda. Přidáme silnější plátky žampiónů a lžíci másla, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a chvilku dusíme, dokud nejsou žampióny hotové na „skus“. Přebytečnou tekutinu prudce odpaříme, zasypeme 1-2 lžícemi hladké mouky, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Za častého míchání vytvoříme dostatečné množství šťávy. kterou dochutíme solí, případně sójovou omáčkou nebo pepřem.

  3. Pánev odstavíme z plotýnky a k obsahu přidáme na špalíčky nakrájenou nivu. Přikryjeme pokličkou a necháme sýr prohřát a trochu povolit.
    Podáváme s rýží nebo těstovinami.