- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 3 větší kuřecí prsní řízky
- kečup dle chuti
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 250 g smetana 31%
- směs koření BBQ na naložení masa
- olej
- voda
- sýr eidam 30%
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, naložíme podle návodu směsí BBQ, případně osolíme a necháme odležet min. 1 hodinu nebo přes noc.
-
V pánvi rozpálíme trochu oleje, naložené maso chvílí orestujeme, podlijeme sklenicí vody a zakryté pokličkou necháme dusit do změknutí.
Smetanu smícháme s propasírovaným česnekem, pepřem a kečupem. -
Když je maso měkké, přidáme smetanovou směs a promícháme, aby se nám vše krásně spojilo.
Nakonec přidáme na kostičky nakrájený eidam a necháme přejít varem.
Kdo chce, může přidat i rajčata.
Podáváme s těstovinami nebo noky.
Kuchařka: martinavas