
Suroviny
4 porce
- 3 lžíce tekoucího medu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1/2 kg vepřové kýty nakrájené na proužky (lze použít kuřecí či krůtí prsa)
- sůl
- pepř
- cibule nakrájená na kroužky
- olej
- mandarinkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Marináda : med + sójovou omáčku + sůl a pepř
Do této marinády naložíme maso na nudličky na 3 hodiny.
-
Po odležení osmahneme na oleji kroužky cibule, přidáme maso. Až se maso zatáhne, přidáme z kompotu mandarinek 10 lžic šťávy a dusíme do měkka.
-
Nakonec přidáme kompot mandarinek i se zbylou šťavou, lehce promícháme, prohřejeme, aby se chutě spojily a podáváme.
-
Příloha: rýže, americké brambory, hranolky.
Popíšu vám, jak dělám americké brambory:
Brambory důkladně očistím pod vodou drátěnkou z umělé hmoty nebo drsnou houbičkou, špatná očka nebo jiné poškození brambory vykrojím, nakrájím na čtvrtky a na hodinu namočím do veliké nádoby, aby byly brambory ponořené. Po této době je vyndám na utěrku a zabalím je, aby byly přikryté a hodinu je nechám v utěrce schnout, po této době je vyndám a jsou připravené k fritování. Frituju je asi 10 minut podle velikosti brambor za občasného protřepání.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi poskytla kamarádka Eva, za což jí děkuju a doufám, že kdo to vyzkouší, bude mu chutnat, jako mé rodině.









