- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 g brokolice
- 100 g květáku
- 150 g mrkve
- 1 menší cibule
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
- 2 stroužky česneku
- mouka
- 2 lžíce kysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme až sklovatí. Přidáme k ní maso nakrájené na kousky a orestujeme.
-
Orestované maso opepříme, osolíme, přidáme česnek, promícháme, podlijeme asi 1 litrem vody a vaříme 20 minut.
-
Potom přidáme zeleninu, bazalku, přivedeme k varu, zahustíme jíškou (voda+mouka) a vaříme 15 minut.
-
Vmícháme smetanu, dochutíme a máme hotovo.
Vhodná příloha je rýže nebo vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Moje berušinka moc nemusí dušenou či vařenou mrkev, ale v téhle omáčce ji baštila. Bazalka dodá omáčce výtečnou chuť.
Kuchařka: Iness