
Suroviny
3 porce
- 6 ks horní kuřecí stehno bez kůže
- 1 pl oleje nebo másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 pl sladké papriky
- 2 pl čerstvého zázvoru nakrájeného nadrobno
- 200 g očištěné cukety (nakrájené na kostičky)
- 1 kostka slepičího bujónu
- 250 g smetany 33%
- 1 pl hladké mouky
- sůl dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
V hlubším kastrolu na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme opláchnuté a osušené maso a po obou stranách necháme zatáhnout.
-
Zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme cuketu a zázvor.
-
Podlijeme vařící vodou, rozdrobíme kostku bujónu a pod poklicí dusíme doměkka. Pokud budeme připravovat v papiňáku, podlijeme 200ml vařící vody a od doby syčení tlakového ventilu na mírném plameni vaříme 18 minut.
-
Měkké maso odložíme stranou a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme.
-
Z mouky a smetany si rozmícháme záklechtku, kterou za stálého míchání přiléváme do horké omáčky a necháme na slabém plameni 10minut provařit. Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Manžel měl chuť na kuře na paprice, měla jsem zbytek načaté cukety a kousek čerstvého zázvoru, tak jsem to přidala a byla z toho v závěru príma pikantní bašta.Kuře na paprice s těmito surovinami tady není,tak receptík přidávám.









