
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 10 černých oliv
- 1 lžička nasekaného rozmarýnu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 polévková lžíce smetany na šlehání
- 2 polévkové lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Olivy omyjeme a nakrájíme najemno. Olivy společně s rozmarýnem dáme do misky a promícháme.
-
Řízky naklepeme, osolíme a na polovinu každého z nich rozložíme připravené olivy. Řízky přeložíme napůl, sepneme párátkem a na pánvi s olejem opečeme z obou stran dozlatova.
-
Potom je přikryjeme a na mírném ohni ještě 15 minut dopékáme.
-
Opečené řízky vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu a vodu a krátce převaříme. Řízky polijeme omáčkou a podáváme s bramborami.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: kniha Ottova kuchařka – Řízky
Kuchařka: Papunka









