Kuřecí na medu

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

maso z 1 kuřete
malá hlávka zelí
80-100 g mandlí
1 konzervička žampionů nebo hrášku nebo kukuřice
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 cibule
sůl
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu.

  2. Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo hrášek nebo kukuřici bez nálevu, drobně nakrouhané zelí, dosolíme podle chuti a chvilku podusíme, dokud maso nezměkne. Zelí by mělo zůstat poloměkké.

  3. Na závěr přimícháme na polokroužky nakrájenou a rozebranou cibuli, vypneme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít.
    Podáváme s hranolkami nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Jídlo nemá skoro žádnou šťávu, ale je dobré, jemné.