![Kuřecí na letní zelenině a víně v PH_5ffa93cea732c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-na-letni-zelenine-a-vine-v-ph_5ffa93ce95406.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- 1 hlavička česneku podle chuti
- mletá paprika
- 3 mrkve
- 3 cibule
- velká hrst fazolkových lusků
- 3 malé cukety
- hrst sekané pažítky
- hrst libečku
- hrst petrželové natě
- hrst celerových listů
- asi 100 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Stehná umyjeme, osušíme, votrieme soľ a papriku, potrieme prelisovaným cesnakom.
-
Mrkvu a cuketu pokrájame na „špalíčky“, cibuľu na štvrťky, lusky očistíme, prekrojíme.
-
Mrkvu, cibuľu, cuketu a lusky dáme do PH, zasypeme vňaťami a posolíme.
-
Pridáme kuracie stehná, podlejeme cca 100 ml bieleho vína.
-
Pomalíme cca 4 – 5 hod. – stupeň HIGH. Doba záleží aj od množstva surovín, aj od toho, či počas prípravy jedla PH otvárame, vtedy je treba rátať s predľžením tejto doby.
Poznámka od kuchařky
Príloha – varené zemiaky, príp. chlieb.
Kuchař: magdalenka