Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 větší kuřecí prso nebo 2 menší
1 delší pórek (použijeme z něj jen kousek)
1 lilek
česnek
sůl
grilovací koření na zeleninu
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozkrojíme na polovinu, vydlabeme vnitřek a okořeníme grilovací směsí.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí prsa upravíme do velikosti vydlabané dutiny v lilku, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme odpočinout.

  3. Z pórku oddělíme několik listů, omyjeme, podélně rozřízneme a v horké vodě krátce povaříme, aby změkly. Prsa kráce orestujeme na pánvi s trochou oleje, aby se zatáhla a částečně opekla a vyjmeme. Listy pórku potřeme česnekem a grilovacím kořením, prsa okořeněnými listy obalíme po celé délce a vložíme do vydlabaného lilku. Vložíme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 20 min., 10 min. cca 175 °C, poté 200 °C.

  4. Podáváme s bramborovou pyramidou, posypané strouhaným parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na Labužník.cz, opět ale upraveno podle vlastní chutě a hlavy 🙂

Dobrou chuť.

Dodatečně mě napadlo – dát jen ty bílé vnitřní listy, bylo by to autentičtější k obvazům ;)…..a určitě by šlo dělat i pod grilem venku 🙂