Suroviny
2 porce
- 1 větší kuřecí prso nebo 2 menší
- 1 delší pórek (použijeme z něj jen kousek)
- 1 lilek
- česnek
- sůl
- grilovací koření na zeleninu
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozkrojíme na polovinu, vydlabeme vnitřek a okořeníme grilovací směsí.
-
Kuřecí prsa upravíme do velikosti vydlabané dutiny v lilku, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme odpočinout.
-
Z pórku oddělíme několik listů, omyjeme, podélně rozřízneme a v horké vodě krátce povaříme, aby změkly. Prsa kráce orestujeme na pánvi s trochou oleje, aby se zatáhla a částečně opekla a vyjmeme. Listy pórku potřeme česnekem a grilovacím kořením, prsa okořeněnými listy obalíme po celé délce a vložíme do vydlabaného lilku. Vložíme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 20 min., 10 min. cca 175 °C, poté 200 °C.
-
Podáváme s bramborovou pyramidou, posypané strouhaným parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na Labužník.cz, opět ale upraveno podle vlastní chutě a hlavy 🙂
Dobrou chuť.
Dodatečně mě napadlo – dát jen ty bílé vnitřní listy, bylo by to autentičtější k obvazům ;)…..a určitě by šlo dělat i pod grilem venku 🙂