Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

76
- reklama -

Suroviny
4-5 ks podle velikosti

500 g mletého kuřecího masa
1 vejce
50 ml smetany ke šlehání
lžíce hořčice
lžička mleté papriky
1 jarní cibulka (nadrobno)
cca 2-3 lžíce strouhanky
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
—-
plátky sýru
plátky šunky
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Odložíme na hodinku do lednice. Poté maso znovu prohněteme a odebíráme kousky, které splácneme do tenčích placiček. Je dobré to dělat na desce posypané moukou, anebo v mokré dlani.

  2. Na tenkou placičku položíme šunku se sýrem a přiložíme přibližně stejnou placičku masa. Přimáčkneme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku pozvolna dozlatova.
    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Je dobré řízky udělané a obalené v mouce dát na půl hodiny do lednice. Lépe se s nimi potom pracuje, ale není to nutné.