- reklama -
Suroviny
- 2-3 kuřecí prsní řízky
- 5 čerstvých žampionů
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku nebo i víc
- sladká mletá paprika
- kari
- majoránka
- sůl
- pepř
- kečup
- slepičí bujon
- sterilovaná kapie
- hl. mouka
- Bramboráčky:
- brambory
- vejce
- česnek
- majoránka
- pepř
- sůl
- mléko
- hl. mouka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájím řízečky na tenké proužky, očištěné žampiony na plátky, pórek na kolečka. Na oleji orestuji osolené, opepřené maso, po chvíli přidám žampiony, po chvíli pórek.
-
Pak přidáme drcený česnek, kari, majoránku, sladkou papriku, kapie, kečup, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Moukou zaprášíme podle potřeby.
-
Příloha: klasické malé bramboráčky Dnes jsem dělala poprvé a budu ho dělat často. Chutná jako hospodská čína. Recept není můj, je z časopisu Pošli recept.
Kuchařka: PajaG