Suroviny
4 – 6 porcí
- 4 – 6 plátků kuřecího masa
- olej
- grilovací koření
- 6 žampiónů
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 cibulka (naťová)
- 1 mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 pórek (menší)
- 2 lžičky sojové omáčky
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky či natě:
- majoránka
- libeček
- pažitka
- petrželka
- cibulka
- 1 lžíce hladké mouky (solamylu)
- 100 ml vody (lze použít vývar nebo víno)
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa pokrájíme na nudličky či kostky, opeříme, posypeme grilovacím kořením, osolíme (se solí opatrně – grilovací koření bývá mnohdy se solí v poměru až 80%), zakapeme olejem a necháme v misce uležet.
-
Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, pórek oloupeme a pokrájíme, nejlépe na plátky. Očištěnou mrkev a papriku pokrájíme na malé hranolky.
-
Na rozpálenou pánev vložíme maso, prudce orestujeme, olej není třeba mělo by stačit množství oleje do masa vpravené.
-
Přidáme žampióny, necháme podusit, po chvilce přidáme hranolky mrkve, plátky pórku a cibule, papriku, sojovou omáčku a bylinky.
-
Pánev zaprášíme lžící hladké mouky nebo solamylu a podlijeme vodou, vývarem či vínem – podle toho co máme k dispozici, necháme provařit a můžeme podávat. Příloha: brambory – vařené, americké, hranolky, rýže, chléb.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je skutečně „rychlovka“ a jediné foto jež jsem stačila pořídit – byla ona pánev.
Strávníci neměli pochopení, pro mou potřebu pořídit foto hotového pokrmu na talíři.