- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 300 g žampiónů
- čerstvý (i sušený) rozmarýn
- hrnek kuřecího vývaru
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžičky medu
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje osmahneme krájené žampióny a rozmarýn, mírně osolíme a vyndáme.
-
Pánev vytřeme ubrouskem a na dalším oleji osmažíme osolená a opepřená prsa vcelku.
-
Ve vývaru rozmícháme kečup a med (přidala jsem i lžičku své sušené zeleniny) a zalijeme tím prsa.
-
Přidáme žampiónovou směs, přiklopíme a asi 20 minut dusíme doměkka.
Podáváme s mačkanými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Maso je měkounké, mírně nasládlé a velice voňavé.
Pokud nemáte rozmarýn, je možno použít čerstvý nebo sušený tymián.
Recept mám z nějakého časopisu, na vytržené stránce není jeho jméno.
Kuchařka: cathleen