Kuřecí medová prsíčka s žampióny a rozmarýnem

33
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa
300 g žampiónů
čerstvý (i sušený) rozmarýn
hrnek kuřecího vývaru
2 lžíce kečupu
2 lžičky medu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje osmahneme krájené žampióny a rozmarýn, mírně osolíme a vyndáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pánev vytřeme ubrouskem a na dalším oleji osmažíme osolená a opepřená prsa vcelku.

  3. Ve vývaru rozmícháme kečup a med (přidala jsem i lžičku své sušené zeleniny) a zalijeme tím prsa.

  4. Přidáme žampiónovou směs, přiklopíme a asi 20 minut dusíme doměkka.

    Podáváme s mačkanými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Maso je měkounké, mírně nasládlé a velice voňavé.

Pokud nemáte rozmarýn, je možno použít čerstvý nebo sušený tymián.

Recept mám z nějakého časopisu, na vytržené stránce není jeho jméno.