Kuřecí medailonky na víně

61
- reklama -

Suroviny

Kuřecí prsa 2 ks
olej
kečup 1 – 2 polévkové lžíce
bílé víno suché (Radobýl) 2 dcl
sojová omáčka 1 lžička
česnek 1 větší stroužek
tvrdý sýr – eidam
sůl
bílý pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme kečup, lžičku sojovky a restujeme asi minutu.

  2. Vše zalijeme vínem, mírně podusíme asi 2 minuty a až začne šťáva pod masem bublat, zasypeme maso na jemno strouhaným sýrem (množství nechám na vás, někdo rád závěj, někdo jen tak postrašit) a necháme pod pokličkou mírně roztéct.

  3. Jako příloha se hodí rýže, ale jsou k tomu dobré i brambory nebo hranolky.

Poznámka od kuchařky

Víno si vezměte podle své chuti, jen žádný šťovík nebo nedej bože krabicové víno. Jsem docela „vínomilka“ a tak vím, že špatné víno zkazí i sebelepší krmi.