
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- 1 polévková lžíce koření Izrael (Samuel)
- pórek
- mrkev
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nařežeme šikmo na stejně velké medailonky. V trošce oleje rozmícháme koření „Izrael“ a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
-
Do rozpálené pánve vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na malé kostičky nakrájenou jednu mrkev a na nudličky nakrájený pórek (cca 15 cm).
-
Podlijeme kuřecím vývarem (není-li – použijeme kostku bujónu) a lehce necháme na mírném ohni provařit, dokud mrkev nezměkne.
-
Omáčka se zahustí sama rozvařením na jemno nakrájeného pórku. Podáváme s těstovinou, rýží nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Složení směsi je neznámé – neuvádí jej ani sám výrobce. Směs je velmi jemná a hezky obarvuje pokrm.
Foto směs Izrael – www.samuel.cz