Kuřecí medailonky Izrael

67
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg kuřecích prsních řízků
1 polévková lžíce koření Izrael (Samuel)
pórek
mrkev
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nařežeme šikmo na stejně velké medailonky. V trošce oleje rozmícháme koření „Izrael“ a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Do rozpálené pánve vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na malé kostičky nakrájenou jednu mrkev a na nudličky nakrájený pórek (cca 15 cm).

  3. Podlijeme kuřecím vývarem (není-li – použijeme kostku bujónu) a lehce necháme na mírném ohni provařit, dokud mrkev nezměkne.

  4. Omáčka se zahustí sama rozvařením na jemno nakrájeného pórku. Podáváme s těstovinou, rýží nebo bramborem.

Poznámka od kuchařky

Složení směsi je neznámé – neuvádí jej ani sám výrobce. Směs je velmi jemná a hezky obarvuje pokrm.

Foto směs Izrael – www.samuel.cz