
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g vařeného kuřecího masa obraného od kostí
- 450 g očištěných hříbků
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce oleje
- 1 malá nadrobno nakrájená cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- cca 10 lžic vývaru
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli restujeme do sklovita na rozehřátém másle s olejem. Přidáme nakrájené hříbky, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme 4 lžíce vývaru a přikryté pokličkou dusíme slabým varem 15 minut.
-
Mezitím ponorným mixérem rozmixujeme maso na jemno a pak ho přidáme k podušeným hříbkům.
Podle potřeby dochutíme, přidáme česnek, naředíme vývarem na konzistenci hustější bramborové kaše a minutu provaříme. -
Můžeme podávat s pečivem, ale hodí se i brambory.
Poznámka od kuchařky
Letos to už byla asi poslední várka hříbků. Jinak lze určitě nahradit podušenými žampiony, nebo hlívou.
Na ozdobu jsem přidala nakrájenou mrkev z vývaru+nakrájenou zavařenou okurku.
Kuchařka: Anna Kocikova