Suroviny
2 porce
- 2 ks kuřecích prsních řízků
- 1 ks čerstvých paprik
- 2 polévkové lžíce oleje
- 150-200 dl kuřecího vývaru
- trochu nahrubo rozdrcených kešu oříšků nebo arašídů
- 1 polévková lžíce kari koření
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1/4 lžičky skořice
- 1 stroužek česneku
- špetka kurkumy
- citronová šťáva
- trochu citronové kůry
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička medu
- 150 ml kokosového mléka (lze nahradit smetanou se strouhaným kokosem)
Postup přípravy receptu
-
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari koření, koriandr, skořici, chilli, med, citronovou šťávu a kůru, rozdrcené kešu a zalijeme kuřecím vývarem.
-
Vše promíchálme a zvolna vaříme 10-15 minut.
-
Ke konci vmícháme kokosové mléko a chvilku ještě prohřejeme.
Příloha: divoká rýže parboiled nebo i bulgur
Poznámka od kuchařky
Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.