Kuřecí maso tikka masala

45
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks kuřecích prsních řízků
1 ks čerstvých paprik
2 polévkové lžíce oleje
150-200 dl kuřecího vývaru
trochu nahrubo rozdrcených kešu oříšků nebo arašídů
1 polévková lžíce kari koření
1 čajová lžička mletého koriandru
1/4 lžičky skořice
1 stroužek česneku
špetka kurkumy
citronová šťáva
trochu citronové kůry
1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička medu
150 ml kokosového mléka (lze nahradit smetanou se strouhaným kokosem)

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari koření, koriandr, skořici, chilli, med, citronovou šťávu a kůru, rozdrcené kešu a zalijeme kuřecím vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše promíchálme a zvolna vaříme 10-15 minut.

  3. Ke konci vmícháme kokosové mléko a chvilku ještě prohřejeme.

    Příloha: divoká rýže parboiled nebo i bulgur

Poznámka od kuchařky

Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.