- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 350 g kuřecího masa – stehenní nebo prsní řízky
- 180 g papriky – nejlépe různě barevná
- 180 g pórku
- 100 g mrkve
- 1 kus řapíku z řapíkatého celeru
- 1 větší stroužek česneku – nasekaný
- sůl
- čubrica nebo Adžika
- chilli omáčka sladká
- solamyl (bramborový škrob)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou solamylu a v pánvi s rozpáleným olejem je osmažíme dozlatova ze všech stran.
-
Do pánve k masu přisypeme očištěnou pokrájenou zeleninu, kterou také dochutíme kořením, vmícháme ji k masu a za občasného promíchání ji necháme lehce osmažit.
-
Do pánve přidáme maličko vody, chilli omáčku dle chuti (1-2 lžíce), zaklopíme a krátce podusíme, aby zelenina zůstala na skus.
-
Podáváme s bramborovou přílohou (hranolky, vařený brambor) nebo s tousty, topinkou či čerstvým pečivem.
Kuchař: recepty73