
Suroviny
- 400 – 500 g kuřecích stehenních řízků nebo prsíček
- sůl
- kari koření
- 1 lžíce oleje
- 30 g uzené slaniny
- 60 g šunky
- 1/2 malé cibule
- 80 – 100 g taveného sýra
- 3-4 lžíce mléka
- 50 g tvrdého sýra
- brambory (na 4 porce)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, cibuli nakrájenou najemno, mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl.
-
Mícháme, až se nám vše spojí.
-
Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky, nebo hranolky, osolíme, promícháme. Na ně rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí.
-
Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme celkem zhruba 60 – 80 minut. Čas je jen přibližný. Vkládáme ale do studené trouby.
-
Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem. Při přípravě taky můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule, nebo přidat různou zeleninu, kousek anglické slaniny a taky můžeme vše zalít smetanou na šlehání.