Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci

97
- reklama -

Suroviny

400 – 500 g kuřecích stehenních řízků nebo prsíček
sůl
kari koření
1 lžíce oleje
30 g uzené slaniny
60 g šunky
1/2 malé cibule
80 – 100 g taveného sýra
3-4 lžíce mléka
50 g tvrdého sýra
brambory (na 4 porce)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.

  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, cibuli nakrájenou najemno, mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl.

  3. Mícháme, až se nám vše spojí.

  4. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky, nebo hranolky, osolíme, promícháme. Na ně rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí.

  5. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme celkem zhruba 60 – 80 minut. Čas je jen přibližný. Vkládáme ale do studené trouby.

  6. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem. Při přípravě taky můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule, nebo přidat různou zeleninu, kousek anglické slaniny a taky můžeme vše zalít smetanou na šlehání.