Suroviny
- 3 kuřecí prsa
- koření Tandoori Masala
- 1 lžíce másla
- pár čerstvých hub
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- 1 menší cuketa
- sůl
- pepř
- sušený česnek
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, pokrájíme nadrobno.
-
V pánvi na lžíci sádla orestujeme dozlata pokrájenou cibuli, přidáme osmahnout posekaný česnek a přidáme houby – většinou ani nejsou potřeba podlévat, pustí vodu.
-
Vydusíme doměkka – jako na klasickou smaženici.
-
Houbovou směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
Neloupanou cuketu nakrájíme po délce na plátky max. 1 cm silné a nasucho je na pánvi skoro do hněda opečeme, teprve potom trochu posolíme a poprášíme granulovaným česnekem.
-
Kuřecí maso prokrojíme na tenčí řízky, je jich tak 8-10.
-
Maso posolíme, okořeníme.
-
Menší zapékací misku nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme studeným máslem a polovinou řízků vyložíme dno.
-
Na maso rozložíme polovinu cuketových plátků, navrstvíme dušené houby, opět zbytek cukety a zbylé kuřecí řízky.
-
Pečeme cca 20-30 minut v troubě vyhřáté na asi 180 st.
-
Asi v polovině pečení jsem na maso položila pár plátkových sýrů.