Kuřecí maso s dýní hokkaido

72
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

2 kuřecí stehna /čtvrtky
1 plátek másla
1 cibule
kousek čerstvého zázvoru (cca 3cm)
100 ml pomerančového džusu
200 ml zeleninového vývaru
200 g očištěné dýně hokkaido
100 g očištěné cukety
1 lžička solamylu
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř
čerstvá zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci na rozpáleném másle zpěníme dosklovata cibulku, přidáme okořeněné maso, zázvor a prudce orestujeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned podlijeme pomerančovým džusem.

  3. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté přidáme dýni s cuketou, 150 ml vývaru a dusíme ještě 10 minut. Ve zbytku chladného vývaru rozmícháme solamyl, vlijeme do šťávy a minutu provaříme.

  4. Dle chuti a potřeby přidáme špetičku pepře, dosolíme a podáváme posypané čerstvou petrželkou.
    Jako příloha se hodí rýže, jsou vhodné i těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Dýně hokkaido se nemusí loupat,ale jájsem dostala takovou nějakou“zmutovanou“hrbolatou,tak jsem to nechtěla riskovat:-)

Složení surovin byl takový momentální nápad, kdo nemá rád sladší navinulou chuť, tak džus vynechá a použije pouze 300ml zeleninového vývaru.