Suroviny
2-3 porce
- 2 kuřecí stehna /čtvrtky
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru (cca 3cm)
- 100 ml pomerančového džusu
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 g očištěné dýně hokkaido
- 100 g očištěné cukety
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
-
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme dosklovata cibulku, přidáme okořeněné maso, zázvor a prudce orestujeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned podlijeme pomerančovým džusem.
-
Pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté přidáme dýni s cuketou, 150 ml vývaru a dusíme ještě 10 minut. Ve zbytku chladného vývaru rozmícháme solamyl, vlijeme do šťávy a minutu provaříme.
-
Dle chuti a potřeby přidáme špetičku pepře, dosolíme a podáváme posypané čerstvou petrželkou.
Jako příloha se hodí rýže, jsou vhodné i těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Dýně hokkaido se nemusí loupat,ale jájsem dostala takovou nějakou“zmutovanou“hrbolatou,tak jsem to nechtěla riskovat:-)
Složení surovin byl takový momentální nápad, kdo nemá rád sladší navinulou chuť, tak džus vynechá a použije pouze 300ml zeleninového vývaru.