
Suroviny
3-4 porce
- 500 g kurecich rizku
- 1 cibule
- olej
- koreni na kure
- 1 lzicka horcice (plnotucne)
- pepr
- sul
- jiska (tmavá)
- 1 kg brambor
- zampiony
Postup přípravy receptu
-
Očistíme maso, nakrájíme (z jednoho řízků uděláme dva), omyjeme, vložíme do mísy a maso ochutíme kořením na kuře.
-
Přidáme sůl, pepř a hořčicí. Vše promícháme s masem.
-
Nakrájíme cibulku, vložíme do hrnce nebo pánve s troškou oleje. Osmažíme dozlatova.
-
Na cibuli vložíme plátky masa a po chvilkách je obracíme. Přikryjeme pokličkou.
-
Po deseti minutách přidáme nakrájené žampiony a podlíváme vodou.
-
Mezitím si nakrájíme brambory na americké brambory (měsíčky se slupkou) a pečeme ve fritovacím hrnci.
-
Až maso bude uvařené (kuřecí maso je zachvilku vařené), zahustíme troškou jíšky.
-
Na talíř uložíme brambory a k tomu kuřecí plátky se žampiony a polejeme šťávou z masa. Sůl, pepř dáme podle chutí .
Poznámka od kuchařky
Maso muzeme uvarit i na zpusob pikantni chuti. Priloha muze byt i ryze, hranolky.