
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžička oleje – 5 g
- 100 g mrkve
- 50 g petržele
- 40 g celeru
- 35 g cibule
- 200 g pasírovaných loupaných rajčat – steril
- sůl
- tymián nebo divoké koření – bobkový list
- pepř
- nové koření
- 10 g hladké mouky – 10 g
- 100 polotučného mléka
- na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno – drť.
-
Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky.
-
Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje.
-
Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut.
-
Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou – rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut.
-
Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.
Poznámka od kuchařky
Přílohu si zvolíme sami, já měla natural rýži.
Kuchařka: Merylas