Kuřecí maso na česneku s ananasem

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g kuřecího masa
(kuřecí prsa, přip. vykostěná kuřecí stehna)
6 PL sójové omáčky
1 konzerva ananasu
4 stroužky česneku
2 PL mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájame kuracie mäso a ananás na kúsky.
    Cesnak nastrúhame alebo roztlačíme.

  2. Na rozpálenom oleji osmažíme mäso a zalejeme ho sójovou omáčkou. Keď sa mäso osmaží, pridáme cesnak a podlejeme trochou vody.

  3. Po vyparení vody pridáme posekaný ananás.

  4. Šťavu z konzervy zahustíme múkou a nalejeme do mäsa. Keď šťava zhustne, odstavíme a podávame.

Poznámka od kuchařky

Chcel som to aj odfotiť, ale zjedli sme to rýhlejšie, ako som sa dostal k foteniu.

Kúskom póru chuť iba vylepšíme.