Kuřecí mandlové řízky

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

50-70 g mandlí
4 kuřecí prsa
120 g másla
sůl
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme mandle.

  2. Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout.

  3. Kuřecí prsa naklepeme v pěkný tenký řízek, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme.

  4. Nyní do každého řízku vložíme ztuhlý váleček mandlového másla, pevně zabalíme a zpevníme jehlou na závitky.

  5. Obalíme v trojobalu, vložíme do velké vrstvy rozpáleného tuku, aby plavaly a usmažíme.
    Podáváme s vařenými brambory a kompotem nebo salátem. Při zakrojení dát pozor na horký vnitřek!