
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 50-70 g mandlí
- 4 kuřecí prsa
- 120 g másla
- sůl
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme mandle.
-
Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout.
-
Kuřecí prsa naklepeme v pěkný tenký řízek, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme.
-
Nyní do každého řízku vložíme ztuhlý váleček mandlového másla, pevně zabalíme a zpevníme jehlou na závitky.
-
Obalíme v trojobalu, vložíme do velké vrstvy rozpáleného tuku, aby plavaly a usmažíme.
Podáváme s vařenými brambory a kompotem nebo salátem. Při zakrojení dát pozor na horký vnitřek!
Kuchařka: zizala