
Suroviny
4 – 6 porcí
- Masové kuličky:
- 1 vykostěné kuře (bez kůže nakrájené na kousky)
- 1 vejce
- 1,5 lžičky soli
- bílý pepř
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/2 šálku kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku mouky
- olej na smažení
- Pomerančová omáčka:
- 1,5 lžíce sójové omáčky
- 1,5 lžíce vody
- cukr
- citronová šťáva
- šťávu z 1 pomeranče
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/4 šálku nasekané zelené cibulky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1/4 šálku vody
- 1/2 lžičky oleje
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme.
-
Vmícháme vejce, a 1 lžíci oleje a dobře promícháme.
-
Kukuřičný škrob a mouku smícháme a přidáme ke kuřecím kouskům. Důkladně prohněteme, aby se všechny kousky slepily.
-
Zahřejeme olej v pánvi nebo ve fritéze. Vkládáme kuřecí nočky tvořené lžící, a smažíme 3 až 4 minuty, nebo dozlatova.
-
Očištěnou pánev rozpálíme, přidáme 1 lžíci oleje.
-
Přidáme zázvor a česnek a za míchání smažíme, až vše začne vonět, asi 10 sekund.
-
Přidáme drcené chilli a zelenou cibulku.
-
Přidáme rýžové víno a za stálého míchání a prohřejeme.
-
Přidáme pomerančovou šťávu a přivedeme k varu.
-
Přidáme smažené kuřecí maso a za stálého míchání přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchaného s troškou vody do hladka a přidáme na kuře. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne.
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Tento recept pochází z Číny.









