Kuřecí křupavé řízky z trouby

163
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí stehenní řízky
1 vejce
1 lžíci smetany nebo mléka
1 lžička kremžské hořčice
1 stroužek utřeného česneku
pepř
sůl
Na obalení:
hladká mouka
3/4 hrnku strouhanky
50-80 g tvrdého strouhaného sýru
1 lžička mleté papriky
vaše oblíbené bylinky – dala jsem petrželku
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme a nachystáme na obalování.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce rozšleháme s hořčicí, smetanou a česnekem. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou.

  3. Řízky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na plech s pečícím papírem rozetřeme trochu oleje. Maso uložíme a lehce shora potřeme olejem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut přikryté alobalem. Po té odkryjeme a dalších 15-20 minut(podle velikosti masa) dopečeme na barvu. Řiďte se zkušeností svoji trouby.

Poznámka od kuchařky

Když mi zbude ochucená strouhanka, dám ji do dózy s víkem a uložím v lednici. Pak ji spotřebuji třeba do karbanátků nebo drožďové pomazánky.