Suroviny
2 porce
- 8 kuřecích křidélek zbavených špiček
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 2 kávové lžičky sušené chilli( popř. pasty feferonka)
- 1/2 polévkové lžíce tandoori masala
- sůl
- Dále :
- 2 velké cibule nakrájené na měsíčky
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 malá feferonka ( nemusí být)
- 1 polévková lžíce tandoori masala
- kuskus
- olej
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami.
-
Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
-
Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.
-
Troubu si rozehřejeme na 220°C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje.
-
Sejmeme z ohně a vložíme na 15 – 20 minut do trouby dopéct.
-
V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek.
-
Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 – 2 cm nad směsí.
-
Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
-
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete také na stránkách http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/