Kuřecí kousky ve fazolové omáčce

44
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 cibule
1 zelená paprika
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička sušeného oregana
1 lžička drceného římského kmínu
1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
hrst čerstvého koriandru
1 limetka
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a prsa z obou stran opečeme skoro doměkka.
    Vyndáme je z pánve a necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. V hlubší pánvi se silným dnem rozehřejeme asi 2 lžíce oleje.
    Do pánve vhodíme cibuli, papriku a chilli papričku, vše nakrájené na kostičky. Necháme chvilku restovat, pak přihodíme nadrobno nakrájené stroužky česneku. Promícháme a přisypeme sůl, oregano, římský kmín a pepř.
    Necháme asi minutu prohřívat, stále mícháme.

  3. Do pánve přidáme scezené fazole a lehce podlijeme vodou. Zmírníme teplotu a necháme asi 5 minut povařit.
    Pak asi polovinu fazolové směsi vyndáme z pánve a rozmixujeme na pyré.

  4. Zchladlá kuřecí prsa nakrájíme na proužky.
    Ke zbývajícím fazolím v pánvi přidáme nakrájené maso, podle potřeby lehce podlijeme a podusíme.

  5. Když je maso měkké, do pánve přimícháme rozmixované fazole, nasekané korindrové lístky a nakonec před vypnutím dochutíme limetovou šťávou.
    Podáváme s rýží.