Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
- hrst čerstvého koriandru
- 1 limetka
- olej
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a prsa z obou stran opečeme skoro doměkka.
Vyndáme je z pánve a necháme zchladnout. -
V hlubší pánvi se silným dnem rozehřejeme asi 2 lžíce oleje.
Do pánve vhodíme cibuli, papriku a chilli papričku, vše nakrájené na kostičky. Necháme chvilku restovat, pak přihodíme nadrobno nakrájené stroužky česneku. Promícháme a přisypeme sůl, oregano, římský kmín a pepř.
Necháme asi minutu prohřívat, stále mícháme. -
Do pánve přidáme scezené fazole a lehce podlijeme vodou. Zmírníme teplotu a necháme asi 5 minut povařit.
Pak asi polovinu fazolové směsi vyndáme z pánve a rozmixujeme na pyré. -
Zchladlá kuřecí prsa nakrájíme na proužky.
Ke zbývajícím fazolím v pánvi přidáme nakrájené maso, podle potřeby lehce podlijeme a podusíme. -
Když je maso měkké, do pánve přimícháme rozmixované fazole, nasekané korindrové lístky a nakonec před vypnutím dochutíme limetovou šťávou.
Podáváme s rýží.