Kuřecí kousky ve fazolích a fazolkách

75
- reklama -

Suroviny

3-4 kuřecí řízky
1 konzerva fazolí ve slaném nálevu
1 konzerva zelených fazolek ve slaném nálevu
1-2 lžičky Solamylu
1 lžička másla
jarní cibulka i s natí
pórek
červená paprika
sójová omáčka
olivový olej
bylinky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na vyšší pánev dáme olivový olej, přidáme lžičku másla a orestujeme kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na menší kousky.

  2. Zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.

  3. Po chvilce přidáme nakrájenou červenou papriku, pórek, jarní cibulku i s natí a zase chvilku dusíme.

  4. Potom přidáme obě konzervy fazolí a fazolek i s nálevem, bylinky, libovolné a už jen krátce necháme přejít varem.

  5. V trošce vody si rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Ještě dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Podávát můžeme s rýží, těstovinami, bramborami, ale třeba i s bramborovými knedlíky.