- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 2 větší stehenní řízky
- papriky červená a zelená
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 a 1/2 hrnku kolínek nebo jiných drobných těstovin
- 2-3 hrnky drůbežího vývaru
- 1/2 hrnku smetany
- lžička uzené papriky
- lžíce dobré sojové omáčky
- hrst strouhaného sýru (nemusí být)
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sojovkou a zakápneme olejem. Necháme 1/2 hodiny uležet. Připravíme vyšší pánev.
-
Mezitím nakrájíme cibuli a papriky na kousky, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme připravené maso.
-
Přihodíme cibuli, česnek a papriky. Chvíli orestujeme a přidáme papriku, sůl a pepř. Vsypeme těstoviny a zalijeme polovinou vývaru.
-
Pánev přiklopíme a vaříme pozvolna s občasným mícháním. Hlídáme těstoviny a podle potřeby postupně přiléváme vývar.
-
Když začínají těstoviny měknout, přilijeme smetanu. Vaříme společně do změknutí těstovin. Nakonec, kdo chce, vmíchá sýr. Dochutíme a můžeme podávat.
Kuchařka: mika59