
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 kuřecí vykostěná stehna
- 1 kelímek smetany na vaření
- 1 baleni rajčatové omáčky
- 3 stroužky česneku – prolisovaného
- pár snítek čerstvé bazalky
- hrst špenátových listů
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, maso z každé strany propečeme a dáme na minutku stranou na teplý talíř.
-
Do pánve nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme česnek a smetanu, důkladně promícháme. Dále přidáme špenát a bazalku a počkáme, až se špenátové listy provaří s omáčkou.
-
Nakonec dáme maso zpět do pánve k omáčce, necháme chvilku prohřát a podáváme. Podávala jsem s francouzskými brambory, ale stejně tak je dobrá rýže nebo knedlík.
Kuchařka: Lenka Škulinová