- reklama -
Suroviny
min. 4 porce
- 500 g Kuřecí stehenní řízky (popř prsíčka)
- 200 g strouhanka
- 300 ml mléka
- 200 g hladká mouka
- 3-5 stroužků česneku
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce pálivé
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sušené-popřípadě čerstvé bazalky
- 1 lžíce zelené petrželky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1-2 lžičky soli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Do jedné misky si dáme strouhanku, mouku, prášek do pečiva, pepř, sůl, obě papriky a česnek. Vše promícháme.
-
Do druhé misky nalijeme mléko, nasypeme bazalku a petržel. Do mléčné směsi dáme z první misky cca 5-7 lžic sypké směsi a vytvoříme těstíčko.(děláme to těsně před smažením, jinak těstíčko houstne).
-
V těstíčku následně namáčíme na menší – cca 3 x 3 cm kousky nakrájené maso a to pak obalíme v sypké směsi a smažíme dozlatova na oleji.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Jiří Babica. Jídlo má původní název „Kuřecí kousky v panádě“. Pořad byl odvysílán myslím v sobotu.
Do těstíčka si každý může dát bylinky podle své chuti.
Podáváme s čímkoliv, co máme rádi. Já měla bramborový salát, ale klidně lze zobat pouze se zeleninou.
Kuchařka: JanaDorazinova