
- reklama -
Suroviny
- 3 stehenní řízky
- 1-2 jarní cibulky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 150-200 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2-1 lžička čerstvě mletého barevného pepře (nebo podle chuti)
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička mleté papriky
- 2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Zakápneme olejem, přidáme sůl, papriku a mletý pepř. Zamícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté je zaprášíme moukou a zamícháme.
-
V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici, nakrájenou cibulku i s natí a cca 8-10 minut povaříme.
-
Do smetany odebereme trochu omáčky, promícháme a vlijeme k masu. Přisypeme zelený pepř a chvíli povaříme. Omáčku dochutíme, měla by výrazně chutnat po pepři.
-
K omáčce se hodí různé přílohy, těstoviny, rýže, noky hranolky, nebo opečené brambory. My měli bramboráčky.
Kuchařka: mika59