
Suroviny
4-6 porcí
- 4 kuřecí prsa (cca 900g)
- 1 velký pomeranč
- 5 cm kořene zázvoru
- 1 střední cibule
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušené majoránky
- 50 ml ochuceného oleje Vita D´or pomeranč-kmín
- sůl
- pepř
- bramborový škrob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.
-
Z mleté papriky, sušené majoránky, nastrouhaného čerstvého zázvoru, soli a ochuceného oleje vytvoříme směs.
-
Maso ve směsi dobře obalíme a necháme uležet nejlépe do druhého dne.
-
Do hodně rozpálené pánve typu Wok vložíme naložené maso, prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
-
Jakmile je maso opečeno, přidáme najemno nakrájenou cibuli, znovu orestujeme a podlijeme následně vymačkanou čerstvou šťávou z jednoho pomeranče. Necháme lehce prohřát a v trošce vody rozmícháme lžičku bramborového škrobu a vlijeme za účelem zahuštění do směsi. Dobře promícháme a pro zvýšení chuťového vjemu do směsi nastrouháme oranžovou část kůry z jednoho pomeranče – dobře očištěného. Necháme prohřát a podáváme s opečeným bramborem. Výbornou přílohou jsou i špagety.
Poznámka od kuchařky
Trocha exotiky nikoho nezabije 🙂