
- reklama -
Suroviny
- 1 menší hlávka kapusty
- 2 kuřecí prsa (nakrájené na kousky)
- 100 g hlívy
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku prolisované
- 1 malý rajský protlak (70 g)
- 200 g zakysané smetany
- olej nebo sádlo
- sůl
- pepř
- koření dle vlastní chuti – pikantní
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s česnekem a solí a necháme chvíli uležet.
-
Cibuli, hlívu a kapustu nakrájíme na kousky. Cibuli zpěníme na oleji.
-
Přidáme maso nakrájené na kousky a zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Vmícháme protlak, chvíli necháme restovat a přisypeme kapustu, hlívu a koření. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka.
-
Před koncem přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Dochutíme. Nemusí se zahušťovat. Podáváme s vařenými brambory.
Kuchařka: mika59