
- reklama -
Suroviny
4 porce
- kuřecí kousky dle výběru
- 3 svazkové cibulky
- 1 bílá část pórku
- zázvorová marináda Avokádo (koupená ve Flopu)
- 1 lžíce Solamylu
- olej na vytření pekáčku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí kousky si umyjeme, osušíme, osolíme a naložíme do zázvorové marinády na pár hodin.
-
Pekáček si vytřeme olejem a naskládáme kousky kuřecího, které vyndáme z marinády, pekáček přikryjeme a dáme péct na 200°C, občas mírně podlijeme vodou.
-
Zatím si nakrájíme cibulky i pórek na kolečka a do marinády přilijeme vodu kolik kdo chce mít šťávy a zamícháme do ní solamyl.
-
Po půl hodině pečení zalijeme kuře připravenou marinádou, posypeme cibulkama s pórkem a dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Tato zázvorová marináda je výtečná a ráda s ní při vaření improvizuji-vyzkoušejte! Podávala jsem s rýží a druhý den se špeclemi.
Kuchařka: Bibinka