Kuřecí kousky naložené v kořeněné marinádě

85
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g kuřecího masa bez kůže – měla jsem 3 vykostěná stehna
1 cibule
2 stroužky česneku
2 menší mrkve
300 ml drůbežího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce medu
2 žloutky
1 lžička zázvoru
1 lžíce solamylu
1/2-1 lžička chilli
1 lžička kari
1 lžička koření Orient Grill (od Avokáda)
worcester – nemusí být
1 lžíce sušené hlívy ústřičné
50 ml vody
olivový olej
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme veškeré koření zázvor, chilli, kari, Grill koření, pepř, worcester,dále dáme sojovou omáčku, solamyl, rozdrcený česnek, žloutky, olivový olej, med, sůl, všechno promícháme a naředíme 50 ml vody.

  2. Maso si nakrájíme na kousky, ponoříme do marinády, promícháme a dáme přes noc do lednice.

  3. Druhý den si dáme na pánev trochu olivového oleje, na něm osmažíme cibuli, na ní dáme obsah, který jsme měli v lednici a zprudka zprvu restujeme.

  4. Pak teplotu ztlumíme, zalijeme drůbežím vývarem a přidáme nastrouhané mrkve, promícháváme, dusíme jen tak 15 minut, doladíme chutě a zredukujeme si šťávu, buď víc, tak přidáme vývar, když míň, necháme vývar trošku vyvařit. Můžeme ozdobit petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Tak mě to včera napadlo naložit a dnes bylo k obědu a přesto, že nejsme na pálivá jídla, tohle nám moc chutnalo, jídlo bylo pikantní.