- reklama -
Suroviny
- 3 prsní kuřecí řízky (větší)
- 1 cibule
- olej
- máslo
- 500 g žampionů
- 2 zeleninové papriky
- 2 houbové bujóny
- 1 zeleninový bujón
- pepř
- sůl
- sladká paprika
- worcester
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Prsní řízky nakrájíme na malé kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninovou papriku nakrájíme na nudličky.
-
Na oleji a kousku másla zpěníme cibuli nakrájenou na malé kostičky. Přidáme kuřecí kousky a necháme zatáhnout. Přilijeme trochu vody, poprášíme sladkou paprikou, přidáme zeleninovou papriku, žampiony, bujóny, opepříme, trochu osolíme a necháme pomalu dusit. Můžeme přidat ještě trochu vody, podle potřeby.
-
Když jsou maso a žampiony měkké, ochutíme worcestrem a zahustíme hladkou moukou.
-
Podáváme s rýži, těstovinami nebo bramborovými knedlíky.
Kuchařka: Dana Krupsova