- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 200 g žampiónů
- 200 ml šlehačky
- kostička másla
- 1 střední cibule
- 1 kostka kuřecího bujónu
- 8 menších brambor
- sůl, pepř, kmín
- snítka rozmarýnu
- rajčátka a polníček na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme na drobno. Brambory oloupeme a osušíme – nekrájíme! Rozpustíme máslo, vsypeme pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přihodíme kuřecí maso, osolíme, opepříme, špetku kmínu a dusíme. Za deset minut vhodíme pokrájené žampióny, vlijeme šlehačku, stáhneme sporák na minimum, vhodíme kostku kuřecího bujónu a dusíme do změknutí masa a žampiónů.
-
Za 20 minut vložíme do smetany brambory vcelku a dusíme je společně s masem a žampióny do změknutí. Vhodíme větvičku rozmarýnu. Na závěr odklopíme pokličku a necháme vyvařit zbytkovou vodu, aby omáčka byla lehce hustá. Dáme na talíře a ozdobíme pokrájenými rajčátky a polníčkem.
Kuchař: Marps