Kuřecí kousky na kari s hořčicí

83
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 500 g kuřecích prsních řízků
trocha oleje
2 větší špetky soli
1,5 – 2 lžičky kari
1 lžička sušeného oregana
cca 2 lžíce plnotučné hořčice (podle chuti)
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Přidáme kuřecí kousky, osolíme a restujeme.

  3. Rýži uvaříme podle návodu.

  4. Když se maso hezky zatáhne, přidáme kari a oregano. Ještě chvíli restujeme, dokud není maso hotové a koření rozvoněné.

  5. Pokud maso pustilo hodně šťávy, přebytečnou šťávu odlijeme. Přidáme cca 2 lžíce plnotučné hořčice, promícháme a stáhneme z plotýnky.

  6. Maso podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Mně maso nejvíce chutná s rýží. Podávat k němu můžeme ale také brambory nebo hranolky. 🙂