
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 500 g kuřecích prsních řízků
- trocha oleje
- 2 větší špetky soli
- 1,5 – 2 lžičky kari
- 1 lžička sušeného oregana
- cca 2 lžíce plnotučné hořčice (podle chuti)
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
-
Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Přidáme kuřecí kousky, osolíme a restujeme.
-
Rýži uvaříme podle návodu.
-
Když se maso hezky zatáhne, přidáme kari a oregano. Ještě chvíli restujeme, dokud není maso hotové a koření rozvoněné.
-
Pokud maso pustilo hodně šťávy, přebytečnou šťávu odlijeme. Přidáme cca 2 lžíce plnotučné hořčice, promícháme a stáhneme z plotýnky.
-
Maso podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Mně maso nejvíce chutná s rýží. Podávat k němu můžeme ale také brambory nebo hranolky. 🙂
Kuchařka: LuDea