Kuřecí kousky na hříbcích

82
- reklama -

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
200 g hřibků (použila jsem zamražené z letošného sběru)
2 červené cibule
100 g Váhalovy slaniny
2 PL sádla
solamyl na zahuštění
1 zakysaná smetana
kuřecí vývar podle chuti
špetička červené uzené papriky
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pokrájíme na kousky. Cibuli i slaninu pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli orestujeme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme orestovat slaninu.

  2. Do základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
    Přisypeme špetku uzené papriky.

  3. K masu vmícháme rozmražené hříbky, orestujeme je s masem, přidáme drcený kmín, mletý pepř a zalijeme kuřecím vývarem.

  4. Dusíme v tlakovém hrnci cca 15 minut. Když je maso měkké, odebereme trochu sosu z masa a hub do hrnku.
    Sos vyšleháme se solamylem a se zakysanou smetanou. Vmícháme do vroucí omáčky s masem a hříbky. Povaříme ještě cca 10 minut.
    Podáváme s domácím knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají. 🙂