
Suroviny
- 600 g kuřecích prsíček
- 200 g hřibků (použila jsem zamražené z letošného sběru)
- 2 červené cibule
- 100 g Váhalovy slaniny
- 2 PL sádla
- solamyl na zahuštění
- 1 zakysaná smetana
- kuřecí vývar podle chuti
- špetička červené uzené papriky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa pokrájíme na kousky. Cibuli i slaninu pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli orestujeme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme orestovat slaninu.
-
Do základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
Přisypeme špetku uzené papriky. -
K masu vmícháme rozmražené hříbky, orestujeme je s masem, přidáme drcený kmín, mletý pepř a zalijeme kuřecím vývarem.
-
Dusíme v tlakovém hrnci cca 15 minut. Když je maso měkké, odebereme trochu sosu z masa a hub do hrnku.
Sos vyšleháme se solamylem a se zakysanou smetanou. Vmícháme do vroucí omáčky s masem a hříbky. Povaříme ještě cca 10 minut.
Podáváme s domácím knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají. 🙂